A logóra kattintva a Lazi Kiadó oldalára léphet!

Budapesti és szegedi ingyenes átvételi helyeink!
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 29. Pólósbolt... Szeged, Gogol u. 6, Könyvmoly Antikvárium...
ÁPRILISI AKCIÓNK!
30% KEDVEZMÉNY!
80%-os Akció a Lazi Kiadónál!
80%-os Akció a Lazi Kiadónál!
2018. április 23.

Szőke Krisztina

Tej-, tojás- és szójamentes ételek recepteskönyve

SpringMed , Budapest

Hosszasan lehetne beszélgetni a bajunkról, de egy a lényeg: nem szabad feladni, még akkor sem, ha elmúlt a gyermek hároméves, és még mindig nem nőtte ki az ételallergiát. Az anyukáknak és a nagymamáknak annyit szeretnék üzenni, hogy nem baj, ha nem sikerül tökéletesre elsőre egy-egy sütemény vagy étel. Próbálják meg újra, legyenek bátrak, és gondoljanak mindig arra, mennyire fog örülni a gyermek, ha megkóstolhat bizonyos édességeket, ételeket, amit amúgy nem tudnának megvásárolni üzletekben, cukrászdákban. A gyerekek és apukák bíztassák az anyukákat, nagymamákat, hogy merjenek sütni, újítani. Szerintem, szeretettel és akarattal, mindent el lehet finomra készíteni.

Amikor meséltem a barátaimnak, hogy mi mindent tudunk sütni, főzni, tej, tojás és szójamentesen, volt egy kedves megjegyzés is, ami azóta sem hagyott nyugodni. Valaki azt mondta, hogy egy jó kolbászos tojásrántottát biztosan nem tudok. Akkor még nem tudtam, de most már igen. Állagra, illatra, de még ízben is hasonló a hamis rántotta az eredetihez. Próbálják ki!

Riasztóan hangzik elsőre, amikor a kórházban közlik, hogy „mától anyuka tejmentes és tojásmentes diétát folytasson”. Egy addig hagyományos koszton élő ember el sem tudja képzelni, hogy ilyen esetben mit lehet enni vagy főzni a megszokott ételalapanyagok hiányában. Ezt éreztem én is.

Ezért is írtam le a receptjeimet, hogy ezzel talán segíthetek más családoknak átvészelni a kritikus időszakot. Addig nehéz, amíg megszokjuk a tiltott termékeket, vagy inkább leszokunk róluk. Az én családom teljesen átállt a diétás ételek fogyasztására, még azok is, akiknek nincs diétára szükségük. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindig olvassák el a vásárolt termékek összetételét, mert – sajnos előfordult, hogy egy – az ételallergiás gyermek számára addig – bevált áru összetételét mindenféle figyelemfelkeltő szöveg nélkül megváltoztatták, és belekerült a tiltott, allergiát okozó alkotórész is.

Kategória: Egészség
Terjedelem: 191 oldal
Méret: 150 mm X 215 mm
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Állapot:
Súly: 0.35 kg
Ár: 1 590 Ft