A logóra kattintva a Lazi Kiadó oldalára léphet!

Májusi akciónk!
30% kedvezmény!
2024. May 25.

Cey-Bert Róbert Gyula

A kínai konyha
Az erotika és a jin-jang filozófia titokzatos világa

Paginarum 2002

Szerkesztő: Szigeti László

A több ezer éves kínai kultúrában a jin-jang értékrendre alapozott boldogságmodell alapvető életideált jelképez. Az egyéni boldogság legfontosabb célkitűzése: a hosszú életet, egészséget, erotikus örömöket és magas teljesítőképességet biztosító étkezés mindennapi megvalósítása. A kínai gondolkodásban az élelmiszerekhez és az ételekhez mély tartalmú, egészséghez és erotikai értékekhez kötődő tartalom tartozik. A taoista jin-jang rend szerint az ételek és az alapanyagok két nagy csoportra oszthatók: „meleg”, stimuláló, ajzó jang ételekre és „hideg”, nyugtató jin ételekre. A „meleg” és a „hideg” nem a hőmérsékletet jelzi, hanem az ételek belső tartalmát a jin-jang értékrend szerint.

Kategória: Gasztronómia
Szórakoztató irodalom » romantika, erotika
Terjedelem: 95 oldal
Méret: 205 mm X 290 mm
Kötés: kötött
Nyelv: magyar
Súly: 0.68 kg
Email:


Elfogyott