A kínai konyha Paginarum 2002 A több ezer éves kínai kultúrában a jin-jang értékrendre alapozott boldogságmodell alapvető életideált jelképez. Az egyéni boldogság legfontosabb célkitűzése: a hosszú életet, egészséget, erotikus örömöket és magas teljesítőképességet biztosító étkezés mindennapi megvalósítása. A kínai gondolkodásban az élelmiszerekhez és az ételekhez mély tartalmú, egészséghez és erotikai értékekhez kötődő tartalom tartozik. A taoista jin-jang rend szerint az ételek és az alapanyagok két nagy csoportra oszthatók: „meleg”, stimuláló, ajzó jang ételekre és „hideg”, nyugtató jin ételekre. A „meleg” és a „hideg” nem a hőmérsékletet jelzi, hanem az ételek belső tartalmát a jin-jang értékrend szerint. |
|
Kategória: | Gasztronómia Szórakoztató irodalom » romantika, erotika |
Terjedelem: | 95 oldal |
Méret: | 205 mm X 290 mm |
Kötés: | kötött |
Nyelv: | magyar |
Súly: | 0.68 kg |
|
|
|