| 
				    
					 Különleges zöldségételek Mezőgazdasági 1981, Budapest A könyv két részből áll. Az első a különleges zöldségekből készíthető ételek receptgyűjteménye, a második pedig olyan ételeké, amelyeket a bennük fölhasznált zöldségek emelnek a különlegesség rangjára. Az első rész főszereplője a nálunk ma még ritkaságszámba menő néhány zöldségféleség: a cikória, az endívia, a mángold, a pasztinák, a brokkoli, a rebarbara és mások. Ezek közül némelyik csak salátának jó, de legtöbbjükből leves, főétel, köret vagy mártás is készíthető. Önmagáért beszél a második részben leírt ételek neve. Íme néhány: sajtos káposzta, töltött karalábélevél, zöldségmártásos pulykacomb, zöldséggel töltött csirke és liba stb. A különleges zöldségeket néhány kivételtől eltekintve a kiskerttulajdonosok termesztik. Számukra a szerző röviden ismerteti az egyes zöldségek termesztéséhez szükséges tudnivalókat is. A tálalási és italajánlatok viszont már mindenkihez szólnak.  | 
			|
| Kategória: | Gasztronómia | 
| Sorozat: | Kertünk Házunk Otthonunk | 
| Terjedelem: | 273 oldal | 
| Méret: | 145 mm X 205 mm | 
| Kötés: | kötött | 
| Nyelv: | magyar | 
| Állapot: | Jó | 
| Súly: | 0.34 kg | 
| Ár: 990 Ft | |
| 
					 
  | 
			|



		